Bitcoin Tanımı

Bitcoin Tanımı

Bitcoin nedir?

Bitcoin, konut piyasası çöküşünün ardından Ocak 2009’da yaratılan dijital bir para birimidir. Gizemli ve sahte Satoshi Nakamoto tarafından bir teknik incelemede ortaya konan fikirleri takip ediyor. Teknolojiyi yaratan kişinin veya kişilerin kimliği hala bir gizemdir. Bitcoin, geleneksel çevrimiçi ödeme mekanizmalarından daha düşük işlem ücretleri vaat ediyor ve devlet tarafından verilen para birimlerinin aksine merkezi olmayan bir otorite tarafından işletiliyor.

Hiçbir fiziksel bitcoin yoktur, sadece bir kamu defteri üzerinde tutulan bakiyeler, herkesin şeffaf erişime sahip olduğundan daha fazladır, bu da – tüm Bitcoin işlemleriyle birlikte – büyük miktarda hesaplama gücü ile doğrulanır. Bitcoinler, herhangi bir banka veya hükümet tarafından düzenlenmez veya desteklenmez ve bireysel olarak bitcoinler de bir meta olarak değerli değildir. Yasal ihale olmamasına rağmen, Bitcoin popülaritesini artırıyor ve toplu olarak Altcoins olarak adlandırılan yüzlerce diğer sanal para biriminin başlatılmasını tetikledi.

Bitcoin Nedir

KEY TAKEAWAYS (TEMEL TAKOZ YOLLARI)

  • 2009’da piyasaya sürülen Bitcoin, piyasa değeriyle dünyanın en büyük kripto para birimidir.
  • Fiat para biriminden farklı olarak Bitcoin, blockchain olarak bilinen merkezi olmayan bir defter sistemi kullanılarak oluşturulur, dağıtılır, işlem görür ve saklanır.
  • Bitcoin’in bir değer deposu olarak geçmişi çalkantılıydı; kripto para birimi 2017’de madeni para başına yaklaşık 20.000 dolara fırladı, ancak iki yıl sonra bunun yarısından daha azı için döviz ticareti yapıldı.
  • Yaygın popülerlik ve başarıyı karşılayacak en eski kripto para birimi olan Bitcoin, blockchain alanında bir dizi başka projeye ilham verdi.

Bitcoin’i Anlama

Bitcoin, hepsi Bitcoin’in kodunu çalıştıran ve blok zincirini saklayan bir bilgisayar veya düğüm koleksiyonudur. Bir blockchain, bir blok koleksiyonu olarak düşünülebilir. Her blokta bir işlem koleksiyonudur. Blockchain’i çalıştıran tüm bu bilgisayarlar aynı blok ve işlem listesine sahip olduğundan ve bu yeni blokların yeni Bitcoin işlemleriyle dolu olduğunu şeffaf bir şekilde görebildiğinden, kimse sistemi kandıramaz. Bir Bitcoin “düğümü” çalıştırıp çalıştırmasın, herkes bu işlemlerin canlı olarak gerçekleştiğini görebilir. Kötü bir hareket elde etmek için, kötü bir aktörün Bitcoin’i oluşturan bilgi işlem gücünün% 51’ini kullanması gerekir. Bitcoin’in şu anda 10.000’den daha fazla düğümü var ve bu sayı artıyor, bu tür bir saldırıyı oldukça olası hale getiriyor.

Bir saldırının gerçekleşmesi durumunda, Bitcoin düğümleri veya bilgisayarlarıyla Bitcoin ağına katılan insanlar, muhtemelen kötü aktörün saldırıyı israf etmek için gösterdiği çabayı yapan yeni bir blok zincirine çatallanacaktır.

Bitcoin bir tür kripto para birimidir. Bitcoin tokenlerinin dengeleri, bunları oluşturmak için kullanılan matematiksel şifreleme algoritmasıyla bağlantılı uzun sayı ve harf dizileri olan genel ve özel “anahtarlar” kullanılarak tutulur. Genel anahtar (Public Key) (bir banka hesap numarasıyla karşılaştırılabilir), dünyaya yayınlanan ve başkalarının bitcoin gönderebileceği adres olarak işlev görür. Özel anahtar (Private Key) (ATM PIN’i ile karşılaştırılabilir), korumalı bir sır anlamına gelir ve yalnızca Bitcoin iletimlerini yetkilendirmek için kullanılır. Bitcoin anahtarları, Bitcoin ticaretini kolaylaştıran ve kullanıcıların madeni paraların sahipliğini takip etmesini sağlayan fiziksel veya dijital bir cihaz olan Bitcoin cüzdanı ile karıştırılmamalıdır. “Cüzdan” terimi, biraz yanıltıcıdır, çünkü Bitcoin’in merkezi olmayan doğası, asla bir cüzdanda “değil”, bir blok zincirinde ademi olarak depolandığı anlamına gelir.

Stil notları: Resmi Bitcoin Vakfı’na göre, “Bitcoin” kelimesi, varlığa veya konsepte atıf bağlamında büyük harfle yazılırken, para biriminin miktarına atıfta bulunurken “bitcoin” küçük harfle yazılır (örn. işlem gören 20 bitcoin “) veya birimlerin kendileri. Çoğul biçim “bitcoin” veya “bitcoinler” olabilir. Bitcoin ayrıca “BTC” olarak da kısaltılır.

Bitcoin Nasıl Çalışır?

Bitcoin, anında ödemeleri kolaylaştırmak için eşler arası teknolojiyi kullanan ilk dijital para birimlerinden biridir. Yönetimsel bilgi işlem gücüne sahip olan ve Bitcoin ağına katılan bağımsız bireyler ve şirketler düğümlerden veya madencilerden oluşur. “Madenciler” veya blok zincirindeki işlemleri işleyen insanlar, ödüller (yeni bitcoin’in serbest bırakılması) ve bitcoin’de ödenen işlem ücretleri ile motive edilir. Bu madenciler, Bitcoin ağının güvenilirliğini sağlayan merkezi olmayan bir otorite olarak düşünülebilir. Yeni bitcoin, toplam bitcoin arzı 21 milyona yaklaşacak şekilde madencilere sabit, ancak periyodik olarak azalan bir oranda serbest bırakılıyor. Şu anda, henüz çıkarılmamış yaklaşık 3 milyon bitcoin var. Bu şekilde, Bitcoin (ve benzer bir işlemle üretilen herhangi bir kripto para birimi) fiat para biriminden farklı çalışır; merkezi bankacılık sistemlerinde, para, fiyat istikrarını korumak amacıyla mallardaki büyümeyle eşleşen bir oranda serbest bırakılırken, Bitcoin gibi merkezi olmayan bir sistem, piyasaya sürülme oranını önceden ve bir algoritmaya göre belirler.

Bitcoin madenciliği, bitcoinlerin dolaşıma bırakıldığı süreçtir. Genel olarak, madencilik, blok zincirine eklenen yeni bir blok bulmak için hesaplamalı olarak zor bulmacaların çözülmesini gerektirir. Blockchain’e katkıda bulunurken, madencilik ağ üzerindeki işlem kayıtlarını ekler ve doğrular. Blok zincirine bloklar eklemek için madenciler birkaç bitcoin şeklinde bir ödül alır; ödül her 210.000 blokta bir yarıya iner. Blok ödülü 2009’da 50 yeni bitcoin idi ve şu anda 12.5. 11 Mayıs 2020 civarında bir sonraki yarılanma gerçekleşti ve her bir blok keşfi için ödül 6.25 bitcoin’e düştü. Bitcoin madenciliği için çeşitli donanımlar kullanılabilir, ancak bazıları diğerlerinden daha yüksek ödüller verir. Uygulamaya Özgü Tümleşik Devreler (ASIC) adı verilen bazı bilgisayar çipleri ve Grafik İşlem Birimleri (GPU’lar) gibi daha gelişmiş işlem birimleri daha fazla ödül elde edebilir. Bu ayrıntılı madencilik işlemcileri “madencilik makineleri” olarak bilinir.

Bir bitcoin sekiz ondalık basamağa bölünebilir (bir bitcoinin 100 milyonda biri) ve bu en küçük üniteye Satoshi denir. Gerekirse ve katılan madenciler değişikliği kabul ederse, Bitcoin sonunda daha da ondalık basamaklara bölünebilir hale getirilebilir.

Bitcoin Nasıl Başladı?

18 Ağustos 2008: bitcoin.org alan adı kaydedildi. Bugün, en azından bu alan adı “WhoisGuard Korumalı” dır, yani onu kaydeden kişinin kimliği genel bilgi değildir.

31 Ekim 2008: Satoshi Nakamoto adını kullanan bir kişi veya grup metzdowd.com adresindeki Şifreleme Posta Listesi’nde bir duyuru yapıyor: “Tamamen eşler arası yeni bir elektronik nakit sistemi üzerinde çalışıyorum. güvenilir üçüncü taraf. Makaleye http://www.bitcoin.org/bitcoin.pdf adresinden ulaşılabilir. ” Bu bağlantı, bitcoin.org’da yayınlanan “Bitcoin: Eşler Arası Elektronik Nakit Sistemi” başlıklı ünlü teknik incelemeye yol açıyor. Bu makale, Bitcoin’in bugünkü işleyişi için Magna Carta olacaktı.

3 Ocak 2009: İlk Bitcoin bloğu çıkarıldı, Blok 0. Bu, “genesis bloğu” olarak da bilinir ve şu metni içerir: “Times 03/Oca/2009 Şansölye bankalar için ikinci kurtarma eşiğinde”, bloğun bu tarihte veya bu tarihten sonra çıkarıldığının kanıtı olarak ve belki de ilgili siyasi yorum olarak bıraktı.

8 Ocak 2009: Bitcoin yazılımının ilk sürümü Şifreleme Posta listesinde açıklandı.

9 Ocak 2009: Blok 1 çıkarıldı ve Bitcoin madenciliği ciddi bir şekilde başlıyor.

Bitcoin’i kim icat etti?

Kimse Bitcoin’i kimin icat ettiğini bilmiyor ya da en azından kesin olarak değil. Satoshi Nakamoto, 2008 yılında orijinal Bitcoin tanıtım belgesini çıkaran ve 2009 yılında yayımlanan orijinal Bitcoin yazılımı üzerinde çalışan kişi veya grupla ilişkili addır. O zamandan bu yana, birçok kişi ya takma adın arkasındaki gerçek hayattaki insanlar olarak önerildi, ancak Mayıs 2020’den itibaren, Satoshi’nin arkasındaki gerçek kimlik (veya kimlikler) belirsizliğini koruyor.

Satoshi’den Önce

Medyanın dönüşüne Satoshi Nakamoto’nun Bitcoin’i ince havadan yaratan yalnız, kuikotik bir deha olduğuna inanmak cazip gelse de, bu tür yenilikler genellikle bir boşlukta gerçekleşmez. Orijinal görünen ne olursa olsun, tüm büyük bilimsel keşifler daha önce var olan araştırmalar üzerine inşa edildi. Bitcoin’in öncüleri var: 1997’de icat edilen Adam Back’in Hashcash’i ve ardından Wei Dai’nin b-parası, Nick Szabo’nun biraz altın ve Hal Finney’in Yeniden Kullanılabilir Çalışma İspatı. Bitcoin tanıtım belgesinin kendisi, Hashcash ve b-money’in yanı sıra çeşitli araştırma alanlarını kapsayan çeşitli diğer çalışmalardan bahsediyor. Belki de şaşırtıcı olmayan bir şekilde, yukarıda adı geçen diğer projelerin arkasındaki bireylerin birçoğunun da Bitcoin yaratmada rol oynadığı tahmin ediliyor.

Satoshi Neden Anonimdir?

Bitcoin’in mucitinin kimliğini gizli tutması için birkaç motivasyon vardır. Birincisi gizlilik. Bitcoin popülerlik kazandıkça – dünya çapında bir fenomen haline geldi – Satoshi Nakamoto muhtemelen medyadan ve hükümetlerden büyük ilgi görecekti.

Başka bir neden, Bitcoin’in mevcut bankacılık ve para sistemlerinde büyük bozulmaya yol açma potansiyeli olabilir. Bitcoin kitlesel olarak benimsenecek olsaydı, sistem ulusların egemen fiat para birimlerini aşabilirdi. Mevcut para birimine yönelik bu tehdit, hükümetleri Bitcoin’in yaratıcısına karşı yasal yollara başvurmaya motive edebilirdi.

Diğer neden güvenlik. Yalnızca 2009’a bakıldığında 32.489 blok çıkarıldı; o zaman blok başına 50 BTC ödül oranında, 2009’daki toplam ödeme 1.624.500 BTC idi, bu da 24 Mayıs 2020 itibariyle 14.9 milyar dolar değerinde. BTC’nin bu zulasının çoğunluğuna sahip olduklarını. Bu kadar Bitcoin’e sahip olan biri, özellikle bitcoinler hisse senetleri gibi ve nakit paraya benzediğinden, harcamaları yetkilendirmek için gereken özel anahtarların basılabileceği ve tam anlamıyla bir şilte altında tutulabileceği için suçluların hedefi haline gelebilir. Her ne kadar Bitcoin’in mucidi, gasp kaynaklı herhangi bir transferin izlenebilir hale getirilmesi için önlem alsa da, anonim kalmak Satoshi’nin maruziyeti sınırlaması için iyi bir yoldur.

Bitcoinleri Ödeme Olarak Alma

Bitcoinler, satılan ürünler veya sunulan hizmetler için bir ödeme aracı olarak kabul edilebilir. Bir tuğla ve harç mağazanız varsa, “Bitcoin Kabul Edilir” yazan bir işaret gösterin ve müşterilerinizin çoğu sizi bu işe götürebilir; işlemler QR kodları ve dokunmatik ekran uygulamaları aracılığıyla gerekli donanım terminali veya cüzdan adresi ile gerçekleştirilebilir. Çevrimiçi bir işletme, bu ödeme seçeneğini WooCommerce ile kredi kartları, PayPal vb. Sunduğu gib diğer’lerine ekleyerek bitcoinleri kolayca kabul edebilirsiniz.

Bitcoinler İçin Çalışmak

Serbest meslek sahibi olanlar, bitcoinlerde bir iş için ödeme alabilirler. Herhangi bir internet hizmeti oluşturmak ve bitcoin cüzdan adresinizi siteye bir ödeme şekli olarak eklemek gibi bunu başarmanın birkaç yolu vardır. Dijital para birimine ayrılmış birkaç web sitesi / iş panosu vardır:

  • Cryptogrind, web sitesi aracılığıyla iş arayanları ve potansiyel işverenleri bir araya getiriyor.
  • Coinality, bitcoin ve Dogecoin ve Litecoin gibi diğer kripto para birimlerinde ödeme sunan serbest, yarı zamanlı ve tam zamanlı işlere sahiptir.
  • Jobs4Bitcoins, reddit.com’un bir parçası
  • BitGigs
  • Bitwage, bitcoin’e dönüştürülüp bitcoin adresinize gönderilecek iş maaş çekininizin bir yüzdesini seçmenin bir yolunu sunar Hacim 75%
  • WooCommerce Turkey

Bitcoin Nasıl Satın Alınır

Bitcoin Yatırımları

Dijital para biriminin gelecek olduğuna inanan birçok Bitcoin destekçisi var. Bitcoin’i onaylayanların çoğu, dünyanın dört bir yanındaki işlemler için çok daha hızlı, düşük ücretli bir ödeme sistemini kolaylaştırdığına inanıyor. Herhangi bir hükümet veya merkez bankası tarafından desteklenmese de, bitcoin geleneksel para birimleriyle değiştirilebilir; aslında, dolara karşı döviz kuru, potansiyel yatırımcıları ve para oyunları ile ilgilenen tüccarları cezbetmektedir. Gerçekten de, Bitcoin gibi dijital para birimlerinin büyümesinin temel nedenlerinden biri, ulusal fiat parasına ve altın gibi geleneksel metalara alternatif olarak hareket edebilmeleridir.

Mart 2014’te IRS, bitcoinler de dahil olmak üzere tüm sanal para birimlerinin para birimi yerine mülk olarak vergilendirileceğini belirtti. Sermaye olarak tutulan bitcoinlerden elde edilen kazanç veya kayıplar sermaye kazancı veya zararı olarak gerçekleşirken, envanter olarak tutulan bitcoinler normal kazanç veya kayıplara maruz kalacaktır. Başka bir taraftan madenciliğiniz veya satın aldığınız bitcoinlerin satışı veya mal veya hizmetler için ödeme yapmak için bitcoin kullanımı, vergilendirilebilecek işlemlere örnektir.

Diğer varlıklarda olduğu gibi, düşük alım ve yüksek satış ilkesi bitcoinler için geçerlidir. Para birimini toplamanın en popüler yolu bir Bitcoin borsasından satın almaktır, ancak bitcoin kazanmanın ve sahip olmanın birçok yolu vardır.

fiat money, fiat para (İtibarî para)

Bitcoin Yatırımının Riskleri

Bitcoin normal bir özsermaye yatırımı olarak tasarlanmamış olmasına rağmen (hiçbir hisse çıkarılmamıştır), bazı spekülatif yatırımcılar Mayıs 2011’de ve yine Kasım 2013’te hızla takdir edildikten sonra dijital paraya çekildi. Bu nedenle, birçok insan yatırım değeri için bitcoin satın aldı. Bir değişim aracı olarak değil.

Bununla birlikte, garantili değer ve dijital doğa eksikliği, bitcoinlerin satın alınması ve kullanılması, çeşitli doğal riskler taşıdığı anlamına gelir. Birçok yatırımcı uyarısı, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Finansal Endüstri Düzenleme Kurumu (FINRA), Tüketici Finansal Koruma Bürosu (CFPB) ve diğer kuruluşlar tarafından yayınlanmıştır.

Sanal para kavramı hala yenidir ve geleneksel yatırımlarla karşılaştırıldığında Bitcoin, uzun vadeli bir geçmişe veya onu destekleyecek güvenilirlik geçmişine sahip değildir. Artan popülaritesi ile bitcoinler her gün daha az deneysel hale geliyor; yine de, 10 yıl sonra, (tüm dijital para birimleri gibi) bir geliştirme aşamasında kalırlar ve sürekli olarak gelişirler. Bitcoin ve blockchain şirketlerini inşa eden ve yatırım yapan Digital Currency Group CEO’su Barry Silbert, “Bu, yapabileceğiniz en yüksek riskli, en yüksek getirili yatırımdır.” diyor.

Bitcoin Düzenleme Riski

Bitcoin’e birçok küfüründe para yatırmak riskten kaçınmak için değildir. Bitcoinler hükümet para birimine rakiptir ve karaborsa işlemleri, kara para aklama, yasa dışı faaliyetler veya vergi kaçakçılığı için kullanılabilir. Sonuç olarak, hükümetler bitcoinlerin kullanımını ve satışını düzenlemeye, kısıtlamaya veya yasaklamaya çalışabilir ve bazıları zaten sahip olabilir. Diğerleri çeşitli kurallar getiriyor. Örneğin, 2015 yılında New York Finansal Hizmetler Departmanı, müşterilerin kimliğini kaydetmek, bir uyum görevlisine sahip olmak ve sermaye rezervlerini korumak için bitcoin alım, satım, transfer veya depolama ile uğraşan şirketlerin gerektirdiği düzenlemeleri kesinleştirdi. 10.000 ABD Doları veya daha yüksek olan işlemlerin kaydedilmesi ve raporlanması gerekecektir.

Bitcoinler (ve diğer sanal para birimleri) hakkında tekdüze düzenlemelerin olmaması, ömürleri, likiditeleri ve evrensellikleri hakkında soruları gündeme getirmektedir.

Bitcoinlerin Güvenlik Riski

Bitcoin sahibi olan ve kullanan çoğu birey, madencilik operasyonlarıyla token’larını edinmedi. Daha ziyade, Bitcoin borsaları olarak bilinen bir dizi popüler çevrimiçi pazardan herhangi birinde Bitcoin ve diğer dijital para birimleri alıp satıyorlar. Bitcoin değişimleri tamamen dijitaldir ve herhangi bir sanal sistemde olduğu gibi, bilgisayar korsanları, kötü amaçlı yazılımlar ve operasyonel aksaklıklar nedeniyle risk altındadır. Bir hırsız bir Bitcoin sahibinin bilgisayar sabit diskine erişir ve özel şifreleme anahtarını çalarsa, çalınan Bitcoin’leri başka bir hesaba aktarabilir. (Kullanıcılar bunu ancak bitcoinler internete bağlı olmayan bir bilgisayarda depolanmışsa veya başka bir kağıt cüzdan kullanmayı seçerek önleyebilir – Bitcoin özel anahtarlarını ve adreslerini yazdırıp hiç bir bilgisayarda tutmazlar. ) Hackerlar ayrıca Bitcoin borsalarını da hedefleyerek binlerce hesaba ve bitcoinlerin depolandığı dijital cüzdanlara erişebilirler. Özellikle kötü şöhretli bir hack olayı 2014 yılında Japonya’da bir Bitcoin borsası olan Mt. Gox, milyonlarca dolarlık bitcoin çalındıktan sonra kapanmaya zorlandı.

Tüm Bitcoin işlemlerinin kalıcı ve geri döndürülemez olduğunu hatırladıktan sonra bu özellikle sorunludur. Nakit para ile uğraşmak gibidir: Bitcoinlerle yapılan herhangi bir işlem, yalnızca onları alan kişi bunları iade ederse geri alınabilir. Banka veya kredi kartı durumunda olduğu gibi üçüncü taraf veya ödeme işlemcisi yoktur – bu nedenle bir sorun olduğunda koruma veya itiraz kaynağı yoktur.

Sigorta Riski

Bazı yatırımlar Menkul Kıymetler Yatırımcıları Koruma Kurumu aracılığıyla sigortalanmaktadır. Normal banka hesapları, yargı yetkisine bağlı olarak belirli bir miktara kadar Federal Mevduat Sigorta Şirketi (FDIC) aracılığıyla sigortalanır. Genel olarak, Bitcoin borsaları ve Bitcoin hesapları herhangi bir federal veya hükümet programı tarafından sigortalanmaz. 2019’da ana bayi ve ticaret platformu SFOX, Bitcoin yatırımcılarına FDIC sigortası sağlayabileceğini açıkladı, ancak sadece nakit içeren işlemler için.

Bitcoin Dolandırıcılığı Riski

Bitcoin, sahipleri doğrulamak ve işlemleri kaydetmek için özel anahtar şifrelemesini kullanırken, dolandırıcılar ve dolandırıcılar sahte bitcoin satmaya çalışabilir. Örneğin, Temmuz 2013’te SEC, Bitcoin ile ilgili Ponzi planının bir operatörüne karşı yasal işlem başlattı. Bir başka yaygın dolandırıcılık biçimi olan Bitcoin fiyat manipülasyonu vakaları da belgelenmiştir.

Market Riski

Herhangi bir yatırımda olduğu gibi, Bitcoin değerleri de dalgalanabilir. Gerçekten de, paranın değeri kısa varlığı üzerinde fiyatta vahşi dalgalanmalar gördü. Borsalarda yüksek hacimli alım ve satıma tabi olarak, “haberlere” karşı yüksek hassasiyete sahiptir. CFPB’ye göre, 2013 yılında bir gün fiyat düşüş rekoru kırılırken, Bitcoinlerin fiyatı 2013’te tek bir günde %61 oranında düştü. 2014’teki bir günlük fiyat düşüş rekoru %80 kadar büyüktü.

Daha az insan Bitcoin’i para birimi olarak kabul etmeye başlarsa, bu dijital birimler değer kaybedebilir ve değersiz hale gelebilir. Gerçekten de, 2017 sonu ve 2018 başlarında kripto para birimi acele sırasında fiyat tüm zamanların en yüksek seviyesinden düştüğünde “Bitcoin balonu” nın patladığı spekülasyonları vardı. Zaten çok fazla rekabet var ve Bitcoin’in Yüzlerce diğer dijital para birimi, marka bilinirliği ve risk sermayesi parası sayesinde daha iyi bir sanal para şeklinde teknolojik bir kırılma her zaman bir tehdittir.

Bitcoin’in Vergi Riski

Bitcoin, vergi avantajlı emeklilik hesaplarına dahil edilmeye uygun olmadığından, yatırımları vergilendirmeden korumak için iyi ve yasal seçenekler yoktur.

Bitcoin Çatalları (Bitcoin Forks)

Bitcoin piyasaya sürüldüğünden bu yana, madenciler ve geliştiriciler arasındaki anlaşmazlıkların kripto para birimi topluluğunun büyük ölçekli bölünmelerine yol açtığı sayısız örnek oldu. Bu vakaların bazılarında, Bitcoin kullanıcıları ve madencileri grupları, Bitcoin ağının kendisinin protokolünü değiştirdi. Bu işlem “çatallama” olarak bilinir ve genellikle yeni bir adla yeni bir Bitcoin türü oluşturulmasıyla sonuçlanır. Bu bölünme, yeni bir madalyonun belirleyici bir bölünme noktasına kadar Bitcoin ile işlem geçmişini paylaştığı ve yeni bir token yaratıldığı bir “sert çatal” olabilir. Sert çatallar sonucu yaratılan kripto para birimlerinin örnekleri arasında Bitcoin Cash (Ağustos 2017’de oluşturuldu), Bitcoin Gold (Ekim 2017’de oluşturuldu) ve Bitcoin SV (Kasım 2017’de oluşturuldu) yer alıyor. “Yumuşak çatal”, önceki sistem kurallarıyla hala uyumlu olan bir protokol değişikliğidir. Bitcoin yumuşak çatalları, örnek olarak toplam blok boyutunu arttırdı.

Leave a Reply

Back To Top
Theme Mode